Over ons

De natuur is prachtig in al zijn veelzijdigheid. Van de savanne in Afrika tot de ijskappen op Antarctica: als mensheid vergapen we ons al eeuwen aan de schoonheid van onze variƫrende leefomgeving. Het is ons doel bij Sesame-IP om deze schoonheid niet alleen zo goed mogelijk naar voren te brengen, maar deze ook te beschermen.

Onze natuur staat immers onder druk. Elders op deze website schrijven we al over de zorgwekkende klimaatverandering, onze bedreigde ecosystemen, de vervuiling van ons milieu en de extreme weersveranderingen waarvan we nu al dagelijks de gevolgen ervaren. Allemaal zaken die zijn veroorzaakt door menselijk handelen.

Slimme mobiliteit beschermt onze natuur

De huidige manier waarop onze samenleving mobiliteit invult, draagt in belangrijke mate bij aan de problemen in de natuur. Sesame-IP is daarom voor een slimmere vorm van mobiliteit, die toekomstbestendig is en onze natuurlijke leefomgeving ontziet. Zodat de toenemende uitstoot van CO2 eindelijk teruggedrongen kan worden.

In onze blogs schrijven wij daarom over elektrische vervoersoplossingen en vormen van groene energie. Wanneer iedereen een elektrische auto of zonnepanelen zou gebruiken, zou dit al een enorm verschil voor het milieu betekenen. Maar ook levert dit jou als gebruiker interessante kostenbesparingen op.

Voedselvoorziening belangrijk thema

Een ander belangrijk thema voor Sesame-IP is de consumptie van voedsel. De wereldbevolking groeit nog altijd en in de toekomst wordt het hierdoor steeds moeilijker iedereen van gezonde voeding te voorzien. Door tijdig te handelen en de natuur een handje te helpen, kunnen we ervoor zorgen dat ons voedsel betaalbaar en gezond blijft.

Want de kennis om dit te realiseren, die is in Nederland zeker aanwezig. We leiden topwetenschappers op die gespecialiseerd zijn in voeding en landbouw en bedenken slimme oplossingen die ervoor zorgen dat de bodem waarvan we eten niet uitgeput raakt. Zo zorgen we ervoor dat toekomstige generaties geen honger hoeven te lijden.

Milieuvriendelijke diensten en recyclebare producten

Wanneer we verbeteringen aanbrengen op het gebied van onze mobiliteit en voedselvoorziening, is het belangrijk een van de grootste problemen niet uit het oog te verliezen: ons gebruik van grondstoffen. Door toename van de welvaart stijgt de vraag naar grondstoffen nog altijd en kan de aarde deze vraag simpelweg niet meer bolwerken.

Sesame-IP besteedt daarom niet alleen veel aandacht aan energiezuinige diensten, maar ook aan milieuvriendelijke en recyclebare producten. Op onze website vind je blogs over zaken zoals mode, kleding, kantoorproducten en talloze andere goederen die aan het einde van hun gebruiksduur een nieuw leven geschonken kan worden.

Reageren is niet mogelijk